h

Hoe stop je segregatie in het basisonderwijs?

24 januari 2005

Hoe stop je segregatie in het basisonderwijs?

Op woensdag 2 februari organiseert de PvdA een discussieavond in De Erker over de toekomst van witte en zwarte scholen en de te volgen weg naar meer gemengde basisscholen. De PvdA verzamelt meningen en suggesties om standpunten te kunnen bepalen voor een eind maart te houden speciale vergadering van de gemeenteeraad over de segregatie in het onderwijs.

Voor de discussieavond zijn SP-raadslid Yorick Haan en PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer uitgenodigd.

Yorick HaanDe SP in Schiedam heeft eind vorig jaar een notitie uitgebracht waarin suggesties worden gedaan hoe binnen enkele jaren de segregatie (vorming witte en zwarte scholen) in het Schiedamse basisonderwijs aanzienlijk kan worden beperkt. Volgens de SP staat het vast dat de groei van het aantal zwarte en witte scholen in Schiedam onverminderd doorgaat als het college geen maatregelen neemt.

Mariëtte HamerPvdA-woordvoerder Onderwijs Mariëtte Hamer presenteerde eind vorig jaar voorstellen die als doel hebben de toenemende segregatie in het onderwijs tegen te gaan. Deze sloten aan bij de motie Dijsselbloem (ook PvdA) die vorig jaar door de Tweede Kamer is aangenomen. Hierin werd het kabinet gevraagd gemeenten en scholen te stimuleren om te komen tot niet-vrijblijvende afspraken over het tegengaan van segregatie en een verbeterd toelatingsbeleid van scholen.

De avond wordt geleid door PvdA-raadslid Maarten Reuderink.

Wat? Discussieavond over segregatie in het basisonderwijs
Wie? SP-raadslid Y. Haan en PvdA-Kamerlid M. Hamer
Waar? Wijkcentrum De Erker, Jan van Avenesstraat 32
Wanneer? Woensdag 2 februari, 20.00 uur.

U bent hier