h

Hoppe biedt CDA excuses aan

18 maart 2006

Hoppe biedt CDA excuses aan

Vandaag heeft SP-raadslid Benjamin Hoppe zich in een interview bij Radio Schiedam versproken. Hoppe: "Ik heb gezegd dat ik CDA-wethouder Christine Daskalakis liever niet terug zie in het college. Wat ik bedoelde is dat we ons moeten afvragen of het verstandig is om Daskalakis met dezelfde portefeuille in het college te laten terugkeren. Ik bied de CDA-fractie mijn welgemeende excuses aan."

SP-fractievoorzitter Yorick Haan is allerminst gelukkig met de uitspraken van het nieuwe SP-raadslid. Haan: "Benjamin is natuurlijk nog onervaren. Dat is een verzachtende omstandigheid, maar geen excuus. Ik heb er met Benjamin over gesproken en hij heeft spijt van zijn uitspraken. Ik zal de fractie van het CDA zo snel mogelijk de excuses van Benjamin overbrengen. Ik zal ze vragen het hem niet kwalijk te nemen dat hij in de zenuwen van z'n allereerste radiointerview, zich versproken heeft."

"We hopen dat het constructieve gesprekken om te komen tot een coalitieakkoord niet in de weg staat. We gaan er van uit dat we nu snel over de inhoud in gesprek kunnen en dat we het praten over portefeuilles en personen nog even uitstellen tot er een inhoudelijk akkoord is," aldus Haan en Hoppe.

Haan schreef eerder vandaag in een stuk op zijn weblog zich goed te kunnen voorstellen dat het CDA Daskalakis naar voren schuift als kandidaat voor een wethouderspost.

U bent hier