h

Haan: "Denk mee, beslis mee!"

18 maart 2006

Haan: "Denk mee, beslis mee!"

In een uitgebreide tekst op zijn weblog legt SP-voorman Yorick Haan uit waarom zijn partij het idee van een coalitie van PvdA-SP-CDA-GroenLinks steunt. In zijn tekst slaat Haan - vooruitlopend op de onderhandelingen - ook al een aantal piketpaaltjes. Bovendien roept hij de bezoekers van de SP-sites op te reageren en mee te denken over deelname van de SP aan een coalitie.

Haan: "Wij willen graag dat u meedenkt en meepraat over de vorming van het nieuwe college. Wat u van ons mag verwachten is dat iedere e-mail serieus gelezen en gewogen wordt. Met uw inbreng in de hand kunnen we prioriteiten aanbrengen in ons wensenlijstje en de wensen misschien wat bijstellen. Op welke punten mogen we volgens u water bij de wijn doen en waar absoluut niet? We horen het graag!"

De SP'er sluit zijn verhaal af met de opmerking dat SP-leden het uiteindelijke besluit nemen over collegedeelname van de partij. "Tot slot: SP-leden hebben natuurlijk een streepje voor. Alle leden zullen - als er een akkoord wordt bereikt tussen de vier partijen - een uitnodiging ontvangen voor een ledenvergadering waar zij hun oordeel over het onderhandelingsresultaat mogen geven. De SP-leden beslissen."

U bent hier