h

AD: Schiedam gaat voor PvdA, SP, GroenLinks en CDA

16 maart 2006

AD: Schiedam gaat voor PvdA, SP, GroenLinks en CDA

AD Rotterdams Dagblad • De PvdA in Schiedam gaat voor een zo links mogelijk college met SP, GroenLinks en CDA. Dat heeft Maarten Groene, die de coalitieonderhandelingen leidt, vanmorgen bekend gemaakt.

Het is de bedoeling hierover vanavond, na de installatie van de nieuwe raad, met elkaar van gedachten te wisselen. Dan zal moeten blijken op welke manier de wethoudersposten kunnen worden verdeeld. Aangezien de PvdA met dertien van de 35 zetels de regie heeft, lijkt het logisch dat deze partij twee wethouders levert. Lijsttrekker Menno Siljée heeft eerder al aangekondigd beschikbaar te zijn voor de portefeuille financiën. Dat is doorgaans de post die aan de grootste partij wordt toebedeeld. Ook Maarten Reuderink is in de running voor het wethouderschap.

De SP is de tweede grote winnaar van de verkiezingen in Schiedam. Ook deze partij, die vijf zetels in de raad zal bezetten, zal een wethouder leveren. De meest aangewezen persoon lijkt Yorick Haan, maar wellicht komen zijn landelijke politieke ambities door het wethouderschap in de verdrukking.

Het CDA zal Christine Daskalakis als wethouderskandidaat naar voren schuiven. Of GroenLinks, met twee zetels in de raad, veel in de melk te brokkelen heeft, is de vraag.

U bent hier