h

ADRD: Bewoners Land van Belofte kijken straks op Fat Freddy’s Cat

10 februari 2006

ADRD: Bewoners Land van Belofte kijken straks op Fat Freddy’s Cat

AD Rotterdams Dagblad • Coffeeshop Fat Freddy’s Cat wil naar de Boterstraat verhuizen. CDA en SP vragen zich af of toekomstige bewoners van het Land van Belofte, dat recht tegenover het beoogde pand ligt, hier wel van op de hoogte zijn.

Fat Freddy’s Cat moet verhuizen, omdat deze te dicht bij een school zit. De coffeeshop wil zich in de Boterstraat vestigen, een prominente locatie tegenover bouwproject Land van Belofte. CDA en SP vragen zich af of de toekomstige bewoners hiervan wel op de hoogte zijn. En zodoende tijdig bezwaar kunnen maken tegen de komst van de coffeeshop voor hun deur.

CDA-fractievoorzitter Ad Hekman: "Ik kan me voorstellen dat mensen die voor een paar ton een huis hebben gekocht, liever niet op een coffeeshop kijken." De SP heeft op zich geen probleem met de beoogde plek, maar zou wel graag zien dat de toekomstige bewoners als belanghebbenden worden behandeld. Zodat ze desgewenst bezwaar kunnen maken. "Anders geeft de gemeente een verkeerd signaal," aldus SP-raadslid Sinne Tolsma.

SP en CDA willen daarom van burgemeester en wethouders weten of zij de makelaar en de toekomstige huiseigenaren over de situatie hebben ingelicht. Want burgers kunnen alleen de komende vier weken nog bezwaar maken tegen de verhuizing van Fat Freddy’s Cat.

Schiedams bekendste coffeeshop zit nu aan de Rotterdamsedijk, vlakbij basisschool De Singel. Omdat de VOF van eigenaren onlangs is veranderd, moet Fat Freddy’s Cat een nieuwe exploitatievergunning aanvragen. De gemeente Schiedam zal vanwege nieuw beleid echter geen vergunning meer voor de Rotterdamsedijk geven. Coffeeshops mogen volgens de huidige regels niet meer in de nabijheid van scholen zitten. Vandaar dat Fat Freddy’s Cat op zoek is naar een andere locatie.

Het beoogde pand aan de Boterstraat springt erg in het oog. Het zit precies naast een van de prestigeprojecten in het centrum van Schiedam. Het Land van Belofte moet dit stukje stad weer meer allure geven.

Het Schiedamse college kon nog niet op de kwestie reageren. Of de gemeente het nou wel of niet eens is met de gewenste locatie van Fat Freddy’s Cat, doet hier echter niet ter zake. Schiedam is in dit geval verplicht de aanvraag in behandeling te nemen. "Omdat het hier om een reguliere vergunningsaanvraag gaat," legt een gemeentewoordvoerder uit. Het CDA ziet liever helemaal geen coffeeshops in Schiedam. En heeft eerder al aangekondigd een 'Manifest tegen drugs' aan Tweede Kamerlid Wim van den Camp te overhandigen. Dat gebeurt maandagochtend, voor de bewuste coffeeshop op de Rotterdamsedijk.

U bent hier