h

Wat vind jij zonde van het geld?

29 januari 2006

Wat vind jij zonde van het geld?

Verbazingwekkende projecten? Ondoordachte maatregelen? Oplossingen die geen oplossing zijn? Regelrechte miskleunen? Er gaat wel eens iets mis. Jaarlijks verdwijnt er een boel geld in het putje zonder dat we er met z´n allen beter van worden. Zonde-geld.

Op zaterdag 18 februari organiseert de SP Zonde-Geld-Dag. Dan stelt de partij grote en kleine verspillingen aan de kaak. Om erom te huilen of te lachen, maar in ieder geval om ervan te leren. Want met gemeenschapsgeld moet zorgvuldig worden omgesprongen.
Op www.SchiedamAnders.nl kunnen mensen zaken waarvan ze zeggen: "Dat is nu echt zonde van het geld" melden. De inzenders wordt gevraagd om ideeën aan te leveren voor wat er beter met dat geld had kunnen gebeuren.

Een jury die ondere andere wordt gevormd door SP-lijsttrekker Yorick Haan en SP-lijstduwer Ron Abel zal uit de inzendingen de allergrootste geldverspilling kiezen. De verantwoordelijke van de geldverspilling zal worden opgespoord om vervolgens een Zonde-Geld-Award uitgereikt te krijgen.

Er wordt op 18 februari ook een landelijke award uitgereikt. Alle Schiedamse inzendingen dingen automatisch mee naar de landelijke Zonde-Geld-Award.

U bent hier