h

SP-lijsttrekker leest voor op De Peperklip

29 januari 2006

SP-lijsttrekker leest voor op De Peperklip

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt leest SP-lijsttrekker Yorick Haan voor op openbare basisschool De Peperklip in Schiedam Oost. Het Nationale Voorleesontbijt op dinsdag 31 januari is de aftrap voor De Nationale Voorleesdagen 2006, een twaalfdaagse campagne gericht op het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De deelnemers willen hiermee het belang onderschrijven van voorlezen aan peuters en kleuters.

De twaalfdaagse campagne - van dinsdag 31 januari t/m zaterdag 11 februari - start met Het Nationale Voorleesontbijt. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Dit jaar lezen tijdens het ontbijt ‘filmhelden’ voor in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken in het land. Naast acteurs en actrices zijn ook andere nationale en lokale bekendheden te gast als voorlezer. Eén van de lokale bekendheden die voorleest in Schiedam is SP-lijsttrekker Yorick Haan.

Recent werd in openbare basisschool De Peperklip een zogenaamd service-pluspunt van de bibliotheek geopend. De basisschool organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen allerlei activiteiten in dit service-pluspunt. Met het voorleesontbijt wordt het service-pluspunt in gebruik genomen.

Haan: "Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt ze heel veel plezier! Daarom ook draag ik met veel plezier bij aan het initiatief van de CPNB."

U bent hier