h

“SCHIMMELWONINGEN” – vervolg

6 juli 2015

“SCHIMMELWONINGEN” – vervolg

Hakan Küçük, SP – Schiedam, presenteerde donderdag 2 juni het door hem samengestelde “Schimmelzwartboek”.

De huurders van de “schimmelwoningen”in de Nieuwe Buurt waren met 40/50 man/vrouw goed vertegenwoordigd op de bijeenkomst op de Hoogstraat. Velen van hen hadden ook uitstekend meegeholpen met het afnemen van enquêtes in de buurt.

Foto: SP
Op een aantal van +/- 120 woningen geven maar liefst 42 huurders aan last te hebben van vocht en schimmel. Velen van hen hadden hun beklag gedaan bij woningbouwcorporatie Woonplus niet eenmalig, maar sommigen jaren achtereen. De meeste klachten werden afgedaan met broddelwerk, een potje antischimmelverf en een praatje over beter luchten en ventileren.

Dhr. J. Freijee, bouwkundig technicus van SOBO, haalde de bevindingen van zijn onderzoek aan, van 4 feb. 2015, waarin hij constateerde dat “dit wooncomplex toe is aan een energetische opknapbeurt”. Na zes maanden heeft Woonplus nog niet de moeite genomen te bedanken voor ontvangst van dit onderzoek.

De twee vertegenwoordigers van Woonplus die op deze avond aanwezig waren, wisten niets, konden niets zeggen, waren niet op de hoogte of het was ze niet bekend. Het was kortom een klap in het gezicht van de aanwezige huurders.

Uiteindelijk werd bereikt dat de huurders komende week een brief ontvangen van Woonplus en in september zou er een bouwfysisch onderzoek klaar moeten zijn en gedeeld worden met de huurders.

U bent hier