h

verkiezingsborden provinciale staten verbazend

27 februari 2015

verkiezingsborden provinciale staten verbazend

De lokale SP Afdeling in Schiedam is verbaasd over de keus voor de “verkiezingsborden nieuwe stijl”. Op de afgelopen ledenvergadering van de lokale SP afdeling is door de leden hun verbazing uitgesproken tegen deze statische borden. “Het is vreemd dat er gekozen is om op deze wijze de kiezer te informeren over deze ontzettend belangrijke verkiezingen”.

“Gelukkig weten we hierop als SP wel een duidelijk antwoord op. We maken ze gewoon zelf”, aldus voorzitter Frank van der Donk. “

Foto: SP
We zouden onze actieve leden het plezier van het plakken niet willen ontnemen. De SP heeft nu eenmaal een lange traditie als actiepartij en op deze wijze wordt ons het uitje en de kick van het rond rennen met emmers en lijm ontnomen. Jammer. Ook de wijze waarop dit is gecommuniceerd, of beter gezegd niet is gecommuniceerd is rede tot verbazing. Waar komt dit idee vandaan? Wij weten het niet”
Opvallend is ook dat de huidige regerende partijen twee keer op de canvas verkiezingsborden staan en aan één zijde ook beduidend groter als de rest.
“Terecht”, zegt van der Donk. “Ze doen het in hun broek en dreigen hun meerderheid in de senaat te verliezen en reageren op de enige manier die ze kunnen. Smijten met geld”

Foto: SP
Wat betreft de wijze waarop de verschillende verkiezingen in Schiedam worden georganiseerd is de SP al langer verbaasd. Voor veel acties dient men eerst een vergunning aan te vragen. Zelfs om te flyeren! Terwijl een belangrijk kernmerk van actievoeren er juist op is gericht is om verrassend te zijn.
“Ook daar gaan we mee stoppen”, zegt voorzitter van der Donk. “Ik en andere actieve leden willen best wel een nachtje op het politiebureau slapen voor het verschaffen van informatie aan de kiezer”

Door zelf verkiezingsborden te maken en op te hangen op verschillende belangrijke knooppunten in onze stad, wil de afdeling laten zien dat de SP zich altijd zal blijven onderscheidden als actiepartij. Deze verkiezingen zijn ontzettend belangrijk voor de koers van ons land en verzet tegen de huidige regeringspartijen. Het is tijd om af te rekenen!

U bent hier