h

SP ONDERHANDELT MEE OVER NIEUWE COALITIE

9 april 2014

SP ONDERHANDELT MEE OVER NIEUWE COALITIE

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 werd er een informateur benoemd.

Dit werd de hr. Jan Hoekema, burgemeester van Wassenaar. Zijn opdracht was om aan de hand van de verkiezingsuitslag te onderzoeken welke coalitie het meeste kans van slagen zou hebben. Welk college stabiel is, een gedegen bestuurskracht heeft en beschikt over een voldoende breed draagvlak binnen de gemeenteraad. De delegatie van de SP had op zondag 30 maart en op vrijdag 4 april een gesprek met de informateur.

Dinsdag 8 april bracht informateur Hoekema verslag uit. Zijn aanbeveling is een coalitie bestaande uit D66, PvdA, VVD, SP en CDA. Uiteraard is de SP blij bij de coalitie onderhandelingen betrokken te worden. Zeker nu is het belangrijk dat de SP een stem in het college krijgt. Maar het belangrijkst blijft uiteindelijk toch het uiteindelijke onderhandelingsresultaat. Zoals we steeds gezegd hebben; we willen heel graag mee doen maar niet tegen elke prijs.

Door het voorwerk dat al door de informateur is verricht. En de positieve houding van alle beoogde coalitiepartijen zien we de onderhandelingen met vertrouwen tegemoet.

U bent hier