h

SP STEMMERS BEDANKT!

20 maart 2014

SP STEMMERS BEDANKT!

De SP Schiedam bedankt iedereen die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart zijn of haar stem aan de SP gaf.

Ons zetel aantal verdubbelde van 2 naar 4. Dat is een blijk van waardering voor onze inzet van de afgelopen vier jaar. En het is duidelijk dat veel inwoners van Schiedam voor de sociale koers van de SP kiezen.

Bij alles wat er de komende vier jaar in Schiedam moet gebeuren is het belangrijkste de zorg, het armoede beleid en de economie. Niet alleen duurt de crisis voort (al noemen sommigen het al geen crisis meer maar hoe noem je het dan als er 300 werkelozen per dag bij komen) maar daar bovenop komen de taken van het rijk die over de schutting bij de gemeente gegooid worden zonder evenredig budget.

Het is niet alleen dat hier veel geld mee gemoeid is maar de beslissingen die hierover deze raadsperiode genomen worden zullen gevolgen voor de komende tientallen jaren hebben. Echt iedere inwoner van Schiedam krijgt hiermee te maken.

Het is ook daarom dat juist nu de SP het belangrijk vindt om mee te doen in het college. We hopen aan de onderhandelingen voor het nieuwe college mee te kunnen doen. Maar, zoals iedereen van de SP verwacht, zullen we niet ten koste van alles mee gaan besturen. Het onderhandelingsresultaat zal altijd moeten voldoen aan de volgende eisen:

Menswaardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit

U bent hier